UUTTA! Metsäsalapoliisit etäkerho

Ryhdy metsäsalapoliisiksi!

 

Kevään 2020 metsäsalapoliisikerhoon voit osallistua kotoa käsin, kerho toteutetaan etänä. Parhaiten kerho soveltuu 1.-3. luokkalaisille, mutta muunkin ikäiset ovat tietenkin tervetulleita (nuoremmat/vanhemmat) mukaan!

Kerhossa opetellaan monipuolisia metsäsalapoliisin työssä tarvittavia taitoja ja tietoja.

Joka viikko tälle sivustolle ilmestyy uusi tehtävä (keskiviikkoisin) ja niiden suorittamiseen sinulla on aina aikaa seuraavan tehtävän ilmestymiseen asti. Metsäsalapoliisit -teemakerhossa opit luonto- ja ympäristötietoisuutta.

Kun olet suorittanut vähintään 8 viikoittain vaihtuvaa tehtävää, saat sähköpostiisi Metsäsalapoliisi-diplomin! Muista laittaa oma nimi ja ikäsi, kun lähetät tehtävän vastauksia. Näin tiedämme, että juuri sinä olet suorittanut tarpeeksi tehtäviä. 

 

Tehtävien suorittaminen:

1. lue tehtävä tältä sivulta

2. vastaa tehtävän kysymyksiin

3. muista lähettää vastaus.

Pyydä tarvittaessa tehtävien suorittamiseen apua vanhemmilta, isoveljeltä tai siskolta!

Ensimmäisen kerhokerran tehtäviin voit vastata jo nyt! Ensimmäinen salapoliisikerhon osio on avoinna tämän viikon ja ensi viikolla tulee uusi osio.

 

LIIKUTAAN LUONNOSSA - JOKAMIEHEN OIKEUDET

 

Metsäsalapoliisit liikkuvat luonnossa vastuullisesti ja tuntevat jokamiehenoikeudet. Jokamiehenoikeuksin upeat kokemukset suomalaisessa luonnossa ovat mahdollisia riippumatta siitä, omistaako omaa metsää. Ne ovat luonnon virkistyskäytön perusta. Luonnossa liikkuva kunnioittaa ja kantaa vastuuta ympäristöstä.

Metsäsalapoliisit etäpuuhanurkka

*
*
*

Tehtävä 2.

Metsä aistitaan tunnustellen, katsellen, kuunnellen, tuoksutellen ja maistellen. Tähän vuoden aikaan ei pystytä maistelmaan. Voit käydä tutkimassa lähimetsää äidin tai isän kanssa, mutta tehtävät voit suorittaa myös omalla pihallasi:)

Ihminen saa aistien välityksellä tietoa siitä, mitä on hänen ympärillään. Jos yhden aistin sulkee osittain tai kokonaan pois, toiset aistit terävöityvät. Aistien kautta saatavat viestit voivat tuntua mukavilta tai epämukavilta. Puun runko voi tuntua sileältä tai karkealta, maisema voi näyttää kauniilta tai rumalta ja puolukka voi maistua makealta tai karvaalta. Vuodenajat vaikuttavat luonnon tuoksuihin. Talvella tuoksujen kirjo on suppeampi ja keväällä luonto herättää aistimme eloon. Luonto ei osaa kertoa meille omaa tarinaa sanoina. Luonto sanoittaa tarinan aistielämyksinä. Ihmisen on luonnon tarinaa kertoessa pysähdyttävä.

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

Onnittelut! Pääsit toisen osion loppuun!

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Metsäsalapoliisit etäpuuhanurkka

*
*
*

Tehtävä 3.

Suomen luonnolla on omat erityispiirteet. Suomen pinta-alasta suurin osa on metsää. Suomen ilmasto on viileää ja Suomessa on neljä vuodenaikaa. Nämä piirteet vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen.

Luonnon elinympäristöjen ja eliölajien määrä kertoo luonnon monimuotoisuudesta eli luonnon rikkaudesta. Mitä enemmän alueella elää erilaisia kasveja, sieniä ja eläimiä, sitä rikkaampi luonto. Lajiston monimuotoisuus mittaa tietyn alueen eri lajien määrää.

Tiedoston maksimikoko on 10 Mt.

Onnittelut! Pääsit kolmannen osion loppuun!

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.