Covid-19 -tiedote

Covid19-tiedote 4H-kerholaisten huoltajille,


4H-harrastuksessa voi olla turvallisin mielin. Tässä kirjeessä kerromme 4H:n toimintatavoista covid19-epidemian aikana. Tilanteen pitkittyessä meille on tärkeää tehdä kaikki voitavamme, että lasten ja nuorten elämä sujuisi mahdollisimman normaalisti ja heillä olisi mahdollisuus ryhmässä toimimiseen ja laadukkaaseen ohjaukseen myös vapaa-aikana. 


Kaikessa 4H-toiminnassa huolehditaan turvallisuudesta. Tarvitsemme myös teidän huoltajien apua hyvien käytäntöjen onnistumiseksi!


Toimintaohjeita kotiväelle:

  • Ryhmätoimintaan voi osallistua vain täysin oireettomana. Ilmoittakaa sairastumisesta ja sairastumisen syystä erityisesti, jos on mahdollista, että se liittyy koronatilanteeseen. Ajankohtaisia ohjeita löytyy sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
  • Jos lapsenne ei kulje itsenäisesti kerhoon, saattakaa hänet piha-alueelle ja hakekaa samasta paikasta. Pyrimme välttämään ylimääräisten henkilöiden oleilua ryhmätoiminnan tiloissa.
  • Perheeseen päin viestimiseen tarvitsemme yhteystietonne. Täytättehän ilmoittautumislomakkeelle yhteystietonne.

Poikkeukselliset olosuhteet otetaan huomioon 4H-kerhossa seuraavasti:

  • Ryhmäkoko suhteutetaan tilojen kokoon, turvavälimahdollisuuksiin ja ilmanvaihtoon, ryhmäkoko on korkeintaan 10–12 lasta.
  • Ryhmissä huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, ja kädet pestään toimintaan tultaessa ja toiminnasta poistuttaessa. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, wc-käynnin jälkeen, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.
  • Käsihuuhdetta on saatavilla. Lasten käsihuuhteen käyttö tapahtuu aikuisen valvonnassa.
  • Safkasankarit-teemakerhossa sekä muissa kokkauskerhoissa hygienia korostuu. Normaalin, edellä mainitun käsien puhtauden lisäksi huomioidaan pintojen puhdistus. Huoltajat päättävät omien lastensa osalta maskien tai suojakäsineiden käytöstä. Mikäli ohjaaja kohtaa monia ryhmiä, ohjaajaa saattaa käyttää suojavisiiriä ja suojakäsineitä.
  • Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten askartelutarvikkeiden käyttöä vähennetään tai niitä puhdistetaan käyttäjien välillä. Desinfiointiaine on kerhotilassa saatavilla ja sitä käytetään välineiden ja pintojen puhdistuksessa.
  • Mikäli kerhokerta jostain syystä joudutaan perumaan sairastumisen tai muun syyn takia tiedotetaan huoltajia mahdollisimman pikaisesti.
  • Varauduttehan siihen, että saatamme joutua äkillisesti perumaan yksittäisiä kerhokertoja, ja olemme myös valmiudessa siirtämään kerhotoimintamme etäkerhotoiminnaksi nopeasti, tai tekemään muita muutoksia ohjelmaan, mikäli tartuntatautitilanne sitä edellyttää.